понеділок, 8 червня 2015 р.

Як не забути англійську за літо
Анастасія Брандт

Мабуть кожна людина, як тільки на вулиці теплішає і з’являються перші листочки на деревах, починає планувати свій літній відпочинок. І весь час до того солодкого відпочинку вона живе у передчутті, що рано чи пізно настане той день, коли не потрібно буде йти на роботу або навчання. І навіть якщо така омріяна відпустка наврядчи вам перепаде, планувати щось таке цікавеньке на літо ніхто не забороняє.

Але літо ідеальний час не тільки для відпочинку, але і для вивчення англійської мови. Влітку з’являється більше вільного  часу і саме у цю пору року можна натрапити на безліч пропозицій від різноманітних компаній, що організовують вивчення  англійської в швидкому темпі разом з відпочинком. Ще один пункт «за» вивчення англійської літом це те, що за 3 місяці класного відпочинку англійської в голові залишається дуже мало. І повертаючись на курсі восени, важко навіть згадати, що таке Present Simple (це особливо стосується початкових рівнів).

Тому ми пропонуємо вам такі варіанти типу Відпочинок + Англійська:

1) Літні програми для студентів (Work&Travel, Au pair)
Якщо ви ще жодного разу не чули від своїх друзів, як це класно поїхати на літо в Америку або будь-яку іншу країну – помандрувати, грошей підзаробити та підтягнути свою англійську, то вам негайно потрібно виправляти цю ситуацію і їхати самому. Адже поїхати закордон та поєднати корисне з приємним сьогодні дуже просто. Інтернет завалений пропозиціями від компаній для студентів і не тільки. Програма такого типу насправді є дуже гарним шансомпокращити англійську адже ви:
•    їдете на досить довгий строк (2-4 місяці)
•    пізнаєте культуру країни з середини
•    весь час перебуваєте у англомовному оточенні, що однозначно позитивно впливає на ваші розмовні навички

2) Навчання влітку за кордоном
Цей варіант для тих, хто не хоче їхати з дому на ціле літо, але тим не менш хоче вивчати англійську саме в англомовній країні, тобто відвідувати мовні курси за кордоном.  Іншими словами поїхати в такий собі мовний табір, який, як правило, знаходиться при університеті. Тут у вас просто величезний вибір: Кіпр, Мальта, Англія, Ірландія, США, Нова Зеландія, Австралія, Швейцарія, Швеція… Обираєте країну, яку завжди хотіли відвідати, і вперед – вчитися і відпочивати. Головне запастися грошима, адже вартість такої програми сама по собі не мала, а ще і з собою потрібно взяти.
Тривалість таких курсів від 2 тижнів до 1.5 місяця і вартість залежить від кількості занять на тиждень: чим частіше, тим дорожче. Такий тип відпочинку+навчання взагалі дуже ефективний: ви вивчаєте англійську як на звичайних курсах та ще й перебуваєте безпосередньо у англомовному оточенні.
В цьому році і Грін Форест влаштовує англомовний табір у Болгарії для своїх студентів, тож не зволікайте та займайте місця. Деталі тут...
3) Самостійна подорож до англомовної країни
Цей варіант пасує людям, які звикли все організовувати самостійно. Для практики англійської вам потрібно лише обрати країну, в якій більш-менш знають англійську. Тут вартість взагалі може бути мінімальною, адже ви можете ночувати у каучсерферів  і витрачати по мінімуму. Але таким чином ви будете більше пізнавати розмовну мову, ніж граматику. )

4) Навчання вдома
Якщо ж їхати ви нікуди не хочете, на курси ходити вам далеко, або немає на це коштів, то можна навчатися власними силами.  Зараз в Інтернеті дуже просто самостійно вивчати англійську. Вам допоможуть багато сайтів. Ви можете скачувати улюблені серіали та фільми і дивитися їх із субтитрами, читати книжки-білінгви, реєструватися на сайтах вивчення іноземних мов і вивчати мови  разом з іншими користувачами сайту. 
На нашому сайті ви також можете знайти безліч корисної інформації для вивчення англійської мови самостійно: подкасти та рубрика Listen up– поповнять ваш словниковий запас та потренують в аудіюванні; відео – уроки з граматики та блог  від grammar teacher допоможуть розібратися  в деяких граматичних темах; блоги розкажуть як готуватись до екзамену TOEFL та орієнтуватися в англомовних знаках.

5) Літній інтенсив
Якщо ж за рік ходити на курсі вам не набридло, а тільки розпалило в вас жагу до нових знань, літній інтенсив саме для вас. Адже тут ви будете ходити на курсі 4, а то й 5 разів на тиждень і весь час вчити, слухати та розмовляти англійською мовою. Такий інтенсив вам пропонує і Грін Форест (деталі літнього інтенсиву від Грін Фореста). Але будьте готові до великого навантаження та великої кількості домашніх завдань на вихідні.

6) Літній звичайний курс
Цей курс нічим не відрізняється від звичайного курсу восени або взимку, просто він проходить літом =)  Ви вивчаєте мову за звичним вам графіком: тричі або двічі на тиждень, що дозволяє вам вільно ходити на роботу або навчання та особливо не напружуватись, іншими словами навчатись відпочиваючи. Зазвичай такий і по наповненню відрізняється від звичайного семестра: більше розмовної практики, менше граматики. 
Деталі курсу від Грін Форест

Тож першим кроком на шляху до вашого літнього відпочинку + навчання стає вирішення питання: який саме метод підходить вам найбільше? Далі все просто… І не думайте що навчатися влітку можуть тільки відмінники, підходьте до всього з оптимізмом, адже навчання влітку за власним бажання і з великим ентузіазмом принесе не тільки багато користі, але і багато нових вражень, друзів та веселощів.

Немає коментарів:

Дописати коментар